Watersport vereniging de Mars

 

       

Nieuw Havenkantoor voor Wsv De Mars in Zutphen

Vrijdag 28 mei opent wethouder A. de Jonge van Zutphen het nieuwe havenkantoor van de Wsv De Mars in Zutphen.

Met vereende krachten hebben de leden van Watersportvereniging een nieuw havenmeesterkantoor annex opslagruimte voor de zeilschool gerealiseerd. Het oude kantoor had ruim 25 jaar dienst gedaan en was – ook omdat het destijds geen nieuwe en de bak van staal was - aan vervanging toe. Dat gaf niet alleen de gelegenheid een functioneler kantoor neer te leggen, maar ook een kantoor dat onderhoudsvriendelijker is – de bak is nu van beton - en aan de moderne eisen van duurzaamheid en energiebesparing voldoet. Het kantoor wordt in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd door middel van een warmtepomp.

De jachthaven

Wsv De Mars is een vereniging met 113 leden en 108 ligplaatsen. Zij hoopt onder andere met het havenkantoor een nieuwe impuls te kunnen geven aan de Hanzestad en watersportstad Zutphen.

De Jachthaven beschikt over alle voorzieningen waar de watersporter behoefte aan heeft. De haven ligt immers prachtig gelegen in een zijarm van De IJssel en op een steenworpafstand van de fraaie binnenstad van Zutphen. De binnenstad is gemakkelijk aan te rijden op de fiets die de vereniging daarvoor beschikbaar stelt.  Daarnaast heeft de haven goede (sanitaire)voorzieningen en is er tijdens de zomerperiode continu toezicht door havenmeesters.

Uitvalsbasis voor veel watersporters

De jachthaven is de enige haven die bij een zeer lage waterstand in de IJssel toegankelijk blijft. Bovendien ligt de haven vlakbij een knooppunt van binnenlandse vaarverbindingen, onder andere naar de beroemde Hanze-genoten van Zutphen langs de Noordzee en de Oostzee. De kortste vaarweg van de Gelderse IJssel naar Hanzesteden zoals Bremen, Hamburg en Lübeck aan de Oostzee begint immers op een kilometer afstand van de Marshaven, namelijk: het Twentekanaal.

De afgelopen jaren hebben veel watersportliefhebbers de haven dan ook ontdekt als een mooie uitvalsbasis. Gemiddeld heeft de haven zo’n 2000 scheeps-overnachtingen per jaar.

Ambitie

De vereniging verwacht dat dit aantal zal stijgen en zo de volgende uitbreiding van het aantal ligplaatsen noodzakelijk zal maken. Het bestuur van de vereniging heeft de ambitie om te groeien naar 150 ligplaatsen en als de gemeente daar toestemming voor geeft ook een aantal camperplaatsen. De voorzieningen zijn er, waaronder het toezicht vanuit een prachtig en modern havenkantoor.

        

  

hemsforto

  

Volg ons op Facebook

Contact

Aanvraag lidmaatschap

Jeugdzeilen

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Tichelerstraat 15

 7202 BC Zutphen

Postbus 4132 7200 BC Zutphen

Telefoon haven: 0575-515480  

 

Klik HIER om uw aanvraag om lid te worden van onze watersportvereniging De Mars via deze site in te dienen. Klik op onderstaande link om het formulier te downloaden.aanvraaglidmaatschap.

lidmaatschap

Evenals voorgaande jaren organiseert Watersportvereniging De Mars in de zomervakantie  weer drie weken lang zeillessen voor kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Zeilkamp